Támadást indítanak a tiszai hulladék ellen. Szatmárcseke – Augusztus 4-én Szatmárcsekéről indul útnak a hatodik Tiszai PET Kupa mezőnye.

A nyárról és a vízpartról sokaknak a balatoni, tengerparti nyaralás, kikapcsolódás ugrik be, azonban egyre többen vannak, akinek e szavakról a kalózkaland és a természetvédelmi önkéntes munka, vagyis a PET Kupa jut az eszébe. Az idei tiszai hulladékderbit augusztus 4-e és 12-e között rendezik Szatmárcseke és Tiszamogyorós között, a hetven kilométeres távot egy kárpátaljai előfutam egészíti ki.

A PET Kupa civil kezdeményezése mára nemzetközi jelentőségű környezet- és ­természetvédelmi projektté nőtte ki magát, amely a sport, az önkéntesség és a környezettudatosság erejével hívja fel a figyelmet a folyóvizek védelmére és a helyes hulladékkezelés fontosságára. A kupa szervezői és résztvevői már hat éve takarítják a Tiszát és vízjárta erdeit, s az ártérben talált hulladékokból építik meg hajóikat, amelyekkel egy héten keresztül járják a folyót. A „vízi TeSzedd”-ként is ismert kupát a Természetfilm.hu Tudományos Filmműhely Egyesület, a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége (KSZGYSZ) és a Sonar Búvárcsoport szervezi. (…) http://www.szon.hu/tamadast-inditanak-a-tiszai-hulladek-ellen/3932979