A Solar Gold támogatásával, a Scolar Kiadó kortás irodalmi válogatásában jelent meg András László új prózakötete, a Rasszista utazások.

 

„A kortárs filmművészetben a dánok képesek a legprecízebb elegyét létrehozni a humornak és a drámaiságnak. Az irodalomból Charles Bukowskit említhetnénk. És András Lászlót, akinek novellái képesek közelivé tenni a tőlünk távolit, és távolságba helyezni a bántóan közelit. Magyarán segítenek új perspektívából szemlélni a már unalomig ismerni vélt világot körülöttünk. És ami még fontosabb: bennünk” – írja Babiczky Tibor szerkesztő a Scolar Live kortárs irodalmi sorozat legújabb kötetének szerzőjéről. András László a 2010-ben megjelent Egy medvekutató feljegyzései című regényével hívta fel magára a nagyközönség figyelmét. Szellemességével, filozofikusságával kisebbfajta rajongótábort teremtett a könyv. 2016-os verseskötete, a Világos indul után ezúttal újra prózával jelentkezik az író a Scolar Kiadó válogatott kortárs sorozatában. Ahogy a sorozat és egyben a kötet szerkesztője értékeli a könyvet: „a Rasszista utazások lapjain sok alapvetőnek gondolt érték – legyen szó erkölcsről, morálról vagy vallásról – kérdőjelessé válik. András László célja azonban korántsem a puszta provokáció vagy az olvasó elbizonytalanítása; művei önvizsgálatra hívnak. Nevetni pedig – leginkább saját magunkon – ér! Vigyázat: nem PC!

 

Scolar Kiadó, András lászló

 

András László 2018. március 24-én 18 órától Schoblocher Barbara és Jancsó Gábor (Blahalouisiana), Kemény Zsófi és Simon Márton slammerek, illetve Babiczky Tibor szerkesztő közreműködésével mutatja be kötetét a Nyitott Műhelyben (1123 Budapest, Ráth György utca 4.).

 

Az eseményről bővebben: https://www.facebook.com/events/259349911271138/

A könyvről bővebben: http://bit.ly/rasszistautazások