Eredmények csak ebben az évben:


Amerika dollár:+ 17 %
Euró:+ 23 %
Forintban:+ 27 %

De miért is olyan fontos ez? Miért jó aranyban is tartani a tartalékokat?
A sárga nemesfém egyik legtöbbek által ismert tulajdonsága az értékállóság. Ez azt jelenti, hogy bizonyos termékek ugyanannyi aranyba kerülnek évtizedek, sőt akár évszázadok után is.

Például a 20. század elején a tehetősebb grófok nagyjából 1 uncia aranyért vásároltak öltönyt, ami akkor 30 dollárt ért. Most 30 dollárért maximum egy pólót vesznek, viszont 1 uncia arany áráért (450.000 Ft) személyre szabott ruhát szerezhetnek be.

Azon kívül, hogy nagyon szép eszközről beszélünk, és jól néz ki különböző ékszereken, természetesen nagyon sok haszna van az aranynak, különben nem bírna ilyen értékkel már évezredek óta.

Kevesen tudják, hogy az aranykolloid egy természetes étrendkiegészítő. Arany részecskék vízben történő feloldásával készül elektrolízis eljárással.
Miben segíthet?

• javít a szív-és érrendszer állapotán,
• gyulladáscsökkentő
• nyugtató hatású,
• frissíti a szervezetet,
• segíti az agy működését.

Aranytömb

Emellett is a mindennapjaink részét képezi ez a nemesfém. Ugyanis okostelefonok érzékelőin át, különböző orvosi berendezésekig szinte minden elektronikai termékben használják. Mivel a technológiai szektor egyre fejlettebb eszközöket használ és egyre nagyobb igény van a modern eszközökre, így ebben a szektorban egyre fontosabb az arany használata.

A Föld készleteinek fogyása viszont egyre jobban sürgeti az összes iparágat (bankok, orvostudomány, étkezés, modern technológia) a megfelelő mennyiségű arany beszerzésére. Emiatt a sárga nemesfém egyre értékesebb eszközként jelenik meg a piacon.

A jó hír az, hogy nagyon könnyen hozzá lehet férni különböző kiszerelésekhez, ráadásul az 1 kg-os tömb is nagyon kis helyen elfér, pedig értéke vetekszik egy prémium kategóriás autó árával.

Pont emiatt nem mindenki jut hozzá, ezért kis „darabokban”, néhány grammos lapkákban kezdenek neki a gyűjtésnek, aminek grammonkénti ára sokkal drágább (2 grammos tételek esetén például 2 millió forinttal többe kerül). Ennél célszerűbb és biztonságosabb megoldás, ha egy befektető aranyszámlán építi tartalékát. Vagyis a rendelkezésre álló, megtakarításra/befektetésre szánt összegekből időközönként tudunk fizikai aranyat vásárolni akár kilogrammos kiszerelésnek megfelelő áron. Ráadásul az érték megőrzéséről még csak nem is kell gondoskodni, nem szükséges naponta ellenőrizni a szekrény aljára dugott széfet vagy a párnacihát. Természetesen ha idővel szükségünk van rá, akkor a számláról a kezünkbe is tudjuk varázsolni a tömbösítés segítségével.