Sokakat foglalkoztat, hogy milyen irányba indulhat el az arany árfolyama a járvány lecsengése után. Ember legyen a talán, aki erre 100%-os választ tud adni.

Ne felejtsük el, hogy ez a járvány mindenkit megbénított, aminek az elhárítására nagyon nagy erőfeszítéseket tettek a világ kormányai és jegybankjai. Itt sok-sok dollár és EUR milliárdról van szó. A 2009-es válságtól eltérően nem csak a nagybankok fognak vagy kapnak pénzt és támogatás, hanem a lakosság és a vállalkozások. Ezek a pénzek be is érkeznek a gazdaságba csak egy kis időbeli csúszással.

Miért fontos ez? A 2009-es válság után sokan álltak értetlenül, hogy az a sok pénz hova került és miért nincs inflációs nyomás a világon. A helyzet, hogy az ott és akkor elköltött pénzek nagyon elenyésző része érkezett el a végső felhasználókhoz. Most erre viszont jó esély van, hogy ezek a juttatások be is kerülnek a vérkeringésébe.

Ami továbbra is kérdés, hogy a gazdaság talpra állása milyen gyors lesz. Milyen lesz az emberek reakciója erre a vírusra? Mi lesz a fontos az embereknek? Költekezni fognak mit a vírus előtt, vagy ez a kedv csak később fog visszatérni? Ezek a kérdések és az erre adott válaszok az emberiségtől, meghatározzák majd az arany és az alapanyagok árfolyamát is!

“Akinek aranya van, annak mindig van pénze” A. Greenspan