Versmalom

A kéthavi gyakorisággal megjelenő, idén tízéves Műút a kortárs magyar irodalom egyik legszínvonalasabb folyóirata. Egyaránt megjelennek benne a legnevesebb szerzők és a pályakezdő fiatalok is. 2013 óta a muut.hu címen olvasható a lap online változata, mely naponta frissül csak itt megjelenő új írásokkal. Ezekből az írásokból kínálunk ízelítőt. Aki pedig többre is kíváncsi, látogasson el a muut.hu portálra.

--------------------------------------------------------------------------------

És a krónikus lalofóbiás irtózik a néma olvasástól, mert a torok részei úgy is mozgolódnak. Retteg az állapottól, melyben a közlő már nem egy szelf, mert a tudattalanjában gyökeret vert, hogy nekünk folyton rohamunk van, és hogy a beszéd már mindig is halálba vezet. --Lalophóbia--.

én szeretem, ha megbolondul a szöveg. verbálisan basztam már kutyát, lovat, kecskét, és orálisan szüzet. nem hiszem, hogy bárki nálam, vagy bárkinél vagyok én bűnösebb --Beatcore--.

Reggelenként a kertben levelek hullanak a fákról, ellepik a földet, ellepik a lépcsőket, ellepik a verandát, ellepik az ablakokat, ellepik a házat, azután eső hull az opál égből.Egyiptom

minden széttörik millió darabra s úgy tűnünk el a roppant egészben ahogy csillagparányok a tejútködökbe hűl a reggeli nyárfény csak a pillanat létező az mindenünk örökjeKínvokáció

Annak érdekében, hogy az emberek többet nézzenek egymás szemébe, és kedvezzenek a némáknak, a kormány úgy döntött, minden embernek kioszt pontosan százhatvanhét szót naponta. --A csendes világ--.