Versmalom

A kéthavi gyakorisággal megjelenő, idén tízéves Műút a kortárs magyar irodalom egyik legszínvonalasabb folyóirata. Egyaránt megjelennek benne a legnevesebb szerzők és a pályakezdő fiatalok is. 2013 óta a muut.hu címen olvasható a lap online változata, mely naponta frissül csak itt megjelenő új írásokkal. Ezekből az írásokból kínálunk ízelítőt. Aki pedig többre is kíváncsi, látogasson el a muut.hu portálra.

--------------------------------------------------------------------------------

én szeretem, ha megbolondul a szöveg. verbálisan basztam már kutyát, lovat, kecskét, és orálisan szüzet. nem hiszem, hogy bárki nálam, vagy bárkinél vagyok én bűnösebb --Beatcore--.

nincsen bennem érzés vagy nem tudok róla lelkem mint avarban meglapuló róka levél alatt alszik belefagy az álom. ülünk egy ideje mindketten az ágyon elhallgattál te is én sem jutok szóhoz egyikünk sem talál el az utolsóhoz mehetsz előre nézhetsz hátra beváltható vagyok de látra --nemversek--.

A szemedbe akarok nézni és csak azt látni, és nem látni magamat, ahogyan benne tükröződöm. A szemedbe akarok nézni anélkül, hogy közben magamat nézném. --Zsoltár--.

minden széttörik millió darabra s úgy tűnünk el a roppant egészben ahogy csillagparányok a tejútködökbe hűl a reggeli nyárfény csak a pillanat létező az mindenünk örökjeKínvokáció

Mint mikor egy nagymama eldobja gombolyagját, már nem kötök többet, mondja, a fal felé fordul, és ahogy átkel a fonalak szőtte sötétségen, egyre inkább emlékké változik át.Mentális okozás